Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det duger inte VSK

Efter att ha läst intervjun med VSK:s ordförande, blir jag minst sagt förvånad. En helsida i VLT den 15 april som helt saknar konkreta orsaker till att klubben kommer att visa ett minusresultat på 8 miljoner för 2019. ”Det drog iväg”!  Årsmöte skulle hållas den 24 mars men årsredovisningen var inte klar, man visste inte hur stora kostnaderna var! Alltså ingen kontroll över kostnaderna för det gångna året nu en bit in på nya budgetåret. Det visar sig småningom att resultatet blev minus 8 miljoner! 

Vid fråga, har det blivit för stora kostnader, svarar ordföranden: nja, vi har fortfarande bra ekonomi. Det finns 12,4 miljoner kvar av de 45 miljoner som fanns efter Vigge-försäljningen. Vad är då orsaken till detta haveri. Inte en enda konkret sak kommer fram som kunde ha gjorts bättre eller kunde ha gjorts på ett annat sätt. Det drog som sagt iväg.

I intervjun framhåller ordföranden att man under året har byggt upp en nödvändig organisation. Anställt en klubbchef mm, som inte går att klara sig utan i superettan enligt ordföranden. En berättigad fråga blir då: Har denne ansvar för ekonomin? Vem tar ansvar för att klubben gör ett minusresultat på 8 miljoner?

Nåja, ordföranden försäkrar att arbetet ”redan är igång” för att förbättra ekonomin för 2020. Men sponsorintäkterna som förra året låg på 5,1 miljoner (budget 6,8) väntas minska under 2020 enligt ordföranden.

Jag gissar att Vigge-pengarna tagit slut (på rekordtid) när nästa årsredovisning kommer. Jag följer med stort Intresse VSK fotboll och hoppas på många poäng senare i sommar.

Svante Sand

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare