Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns bara två ideologier

Till slut hände det. SD är störst i Novus opinionsmätning.

Jag kan ge en ganska logisk förklaring till att det är så. Det går inte ut på att svenskarna har fått en massfascination av rasism utan att det knappt finns nån annan politik att välja på och då dras folk till det enda partiet som vågar vara lite högljutt, nämligen SD.

Det finns i stort sett bara två ideologier i politiken, högerpolitik och extremhöger. Problemet är att Socialdemokraterna har anslutit sig till "snällhögern". Det märks bland annat med (den förhoppningsvis uppskjutna) privatiseringen av Arbetsförmedlingen, Försäkringskassans nedskärningar eller den fria hyressättningen. Det sista gör mig riktigt förbannad. I en tid där bostadsbrist förstör ungas liv så väljer januaripartierna att släcka elden med bensin och bilda en rökridå för att införa marknadshyror. Det är som om dessa vill återinföra klassamhället. Vad skulle hända om det kom ett socialistiskt parti som bullrade lika högt som SD fast i stället om att bekämpa klassamhället, bygga billiga hyresrätter som inte ser helt förfärliga ut, ersätta planerna om höghastighetsbanorna med att åtgärda de riktiga bristerna i väg och järnvägsnätet, lika lön för lika arbete, förstatliga järnvägsunderhållet, motverka kapitalistiska monopol, se till att rika inte kan köpa sig allt för mycket makt, sluta investera pensionsfonder i fossil verksamhet eller motverka stockholmsfixering?

Jag skulle i alla fall stå först i kön vallokalen och rösta på ett sånt parti.

Gör Sverige till en demokrati igen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare