Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns mer att demonstrera mot

Att demonstrera mot våld är ju bra. Det går verkligen utför i samhället, flera våldsdåd har ju skakat om Västerås med omnejd senaste tiden. Jag tycker dock att vi istället bör angripa sådant som kan bidra till att människor behöver må så att de tar till droger, våld och riskerar utanförskap och hemlöshet.

Det senaste dådet, då en ung man höggs till döds, verkar ha varit en ensamkommande flykting som var både papperslös, arbetslös och hemlös enligt det vädjande brev han själv skrev. Är det smart att låta människor komma hit till vilket pris som helst om vi inte kan ge dem bättre förutsättningar än att de måste dra runt i stan eller parker och uppenbart hamna i bråk.

Vi har även ett stort problem med ungdomar som inte klarar av sin skolgång, är hemmasittare och har behov av hjälp av BUP för att må bra, men inte får den hjälpen på grund av långa väntetider eller bortprioriteringar helt enkelt. Jag vet för jag har ett barn som jag sökt hjälp för länge utan resultat.

Att hamna utanför samhället redan i grundskoleåldern försvårar möjligheterna att återanpassa sig. Att dessutom inte få hjälp från psykiatrin när ens psykiska mående inte är bra kan lätt leda till självmedicinering och vips är vägen in i missbruk enklare än vägen till ett vanligt liv inom samhällets normer. Missbruk är starkt förknippat med våld. Både att utsätta andra och själv bli utsatt.

Så vi har lite annat att demonstrera kring än att bara demonstrera mot själva våldet i sig!

Oroad tonårsmamma och medborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare