Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns mycket man kan göra på flygplatsen

Varför utnyttjar man inte flygfältet maximalt i Västerås med civila och militära flyguppvisningar? Man kan ha dragracing - perfekt raksträcka - eller streetracing. Motorcykeluppvisning som till exempel Arméns lejon. Helikopteruppvisningar. Flygvapnet skulle kunna öva kurvstrider över Mälaren och utnyttja flygfältet för tankningar och öva med andra aktiveter. Polisen skulle kunna ha fordonsutbildningar där. Man skulle kunna hakrisutbildningar där med militär, polis, räddningstjänsten och med ambulanser samt helikoptrar + ambulansflyg + brandbekämpningshelikoptrar + ambulansflygutbildning med mera. Man kan ha motorcykeltävling. Bilutställning eller marknad.

Tänk längre än vad näsan räcker som politiker och näringslivet gör i dag.

Låt före detta F1 vara i fred och utnyttja det. Använd det som övningsflygfält eller anskaffa pilotutbildningskola. Stridsskolan i Uppsala borde använda före detta F1 flitigare, gäller även övriga flygvapnet. Skulle kunna utnyttja Mälaren med flygningar tillsammans med marinens stridskrafter samt med arméaktiviteter. Borde finnas en huvudstadsjaktflottilj i Västerås. Annars en helikopterflottilj. S1 Enköping och I1 i Kungsängen har inget flygskydd i närheten om inte Flygstridsskolan uppstår som F16 igen.

Vill inte se bostäder på Västerås flygplats som det gör på F8 Barkarby och F18 Tullinge, två före detta flygflottiljer som borde vara K-märkta och levande museum i stället.

Använd Västerås flygplats som övningsplats för katastrofer i olika situationer i stället. Fallskärmsutbildning till exempel.vl

D F

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare