Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det fria skolvalet och/eller adhd

Hej makthavare. Ibland undrar jag om det är lätt att leva med den här knasiga diskrepansen mellan grundskolan och gymnasiet som vi har numera?

Föräldrar kan i dag välja skola fritt, men bara om barnen är välartade med goda betyg och utan dokumenterade "problem".

Merparten av barn i dag, med diagnos inom autismspektrumtillstånd med normalbegåvning (och det är en del) klarar inte av kraven i grundskolan. Skolan gör sitt bästa för att skyla över detta och vi föräldrar får ständigt höra: "Håll ut, det blir bättre på gymnasiet, där finns det fortfarande resurser".

Som förälder blir man rasande. Vi bär detta raseri inombords genom hela grundskolan. Inte bara för våra egna barn, utan även alla andra, inklusive de som ännu inte fått diagnos. Vi kan kämpa hur mycket som helst med läxor, läsförståelse och berättande eller bara en så "enkel" sak som att få barnen att inte ge upp och bara gå till skolan.

Vi är många och variationen är enorm. Skolan gör ett bra jobb (i alla fall den kommunala, de privata alternativen struntar fullständigt i oss då det inte finns några pengar), men vad gör ni beslutsfattare?

Vissa av oss klarade skolan (tack mamma) trots allt och blev jävligt duktiga på våra jobb. Jag trodde aldrig jag skulle tjäna så här mycket pengar på att vara "datanörd", men vad spelar det för roll när mina briljanta barn inte klarar grundskolan och känner sig så värdelösa att de vill dö?

Anonymous

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare