Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det går inte att både äta kakan och ha den kvar

Annons

Ja, bondförnuft räcker långt, men i din insändare visar du inte att du har sånt förnuft, VLT den 10 februari, "Hur är det möjligt?".

I stället har du svalt de enkla förklaringarna på samhällsproblemen. Du verkar helt ha missat att det under lång tid på statlig nivå har gjorts nedskärningar till regioner och kommuner. I val efter val har vissa politiker lockat väljare med tal om att arbetande personer ska få några hundringar extra i plånboken varje månad, medan studenter, arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer ska betala full skatt. Väljarna har svalt det lockbetet.

Självklart blir välfärden sämre när pengarna till samma välfärd minskar. Det krävs ganska lite förnuft för att räkna ut det. Ändå blir det flyktingar och invandrare som får bära skulden för den försämrade välfärden? Varför skäller ni inte på privata skolor och privat vård, där skattemiljoner hamnar i privatpersoners fickor i stället för att ge bättre resultat i välfärden?

Varför skäller ni inte på mångmiljonärer som systematiskt skatteplanerar och gömmer undan pengar i skatteparadis?

Det går inte att både äta kakan och ha den kvar. Det förstår nog de flesta. Så sluta skylla alla problem på invandringen och titta närmare på var era skattepengar egentligen har tagit vägen.

Bondson med RIKTIGT bondförnuft

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare