Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det handlar inte om nostalgi eller lyx – det handlar om liv

Säkerheten har inget pris om man inte tillhör de partier som vill lägga ner Västerås flygplats. Att den styrande majoriteten vill lägga ner en flygplats som skapar både jobb och som även räddar liv är ett bevis på att de inte värnar om skattebetalarnas bästa.

Att åka till akutmottagningen från Arlanda tar cirka 65 minuter och sträckan är 9,5 mil; från Bromma cirka 59 minuter och sträckan är 9,8 mil. Tiden från Arlanda och Bromma är också beroende på övrig trafik som ofta bidrar till förseningar. Från Hässlö flygplats är det 7 km och det tar cirka 9 minuter.

När ett plan landar med ett akut ärende så är tiden för att få hjälp kritisk. Den allra viktigaste faktorn vid exempelvis ett hjärtstopp är tiden. Varje minut som går minskar chansen att överleva med 10 procent och efter 10 minuter är snittchansen att överleva mycket liten.

Rösta rätt kära medborgare i Västerås gällande flygplatsen och tänk om alla ni som har fått makten att bestämma.

En stad som Västerås behöver en flygplats, det handlar inte om nostalgi eller lyx, det handlar om liv, allas möjlighet till att överleva vid behov av akut hjälp. Om Västerås flygplats läggs ner så har de styrande partierna sparat pengar med argumentet att det är helt i sin ordning att några dör per år för att spara pengar. Att gå över lik är priset för att lägga ner Västerås flygplats.

Rösta rätt kära medborgare i Västerås gällande flygplatsen och tänk om alla ni som har fått makten att bestämma. Alla kommer att behöva akut hjälp och nästa gång kan det vara din tur. Priset för att behålla flygplatsen är cirka 200 kronor/år för varje västeråsare.

Rösta Nej till en nedläggning av flygplatsen för allas trygghet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare