Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det känns inte bra att få Astra Zenecas vaccin

Jag är 73 år och har förmaksflimmer, vilket innebär att blodproppar kan bildas i hjärtats förmak. Om blodproppen lossnar och förs vidare till hjärnan kan det ge upphov till en stroke.

Jag får betablockerare som gör att hjärtat arbetar lugnare och mer effektivt. Jag får också läkemedel som kallas antikoagulantia, det vill säga blodproppshämmande läkemedel, vilket minskar blodets förmåga att levra sig, genom att blockera en specifik faktor i mitt blod, koagulationsfaktor Xa.

Eftersom jag har denna sjukdom så känns det inte bra att gå och bli vaccinerad med Astra Zenecas vaccin som verkar kunna ge blodproppar.

Citat från VLT den 8 april: June Raine, chef för det Brittiska Läkemedelsverket, säger att statusen den 31 mars var att 20 miljoner doser av Astra Zenecas vaccin hade givits, att 79 fall av ovanliga blodproppar konstaterats och av dessa hade 18 personer avlidit. Samtliga 79 fall uppstod efter första dosen. 51 var kvinnor och 28 var män och åldern mellan 18 och 79 år, enligt BBC.

Det känns som om man går tvärtemot min sjukdom och vill inte inse faran med det hela. Varför ska vi som har blödningsbenägenhet på grund av sjukdom eller medicin pricka i rutan på hälsodeklarationen. Det finns ju inte några andra sådana frågor om läkemedel. Då måste det ju vara någon speciell orsak med det hela?

Orolig 73-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare