Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det saknas personal men vi gör så gott vi kan

Svar på inlägget "Förskollärare ni är välkomna till vården", VLT den 9 september, och "Vi utnyttjas som barnvakter", VLT den 2 september.

Att det skulle finnas personal över inom förskoleverksamheten på grund av sjukdom eller att barn blir hemskickade är inte på något sätt sant. Jag är själv förskollärare och alla som någon gång har arbetat inom förskolan, eller har sitt barn inom förskoleverksamheten vet nog att det alltid fattas personal. Att vi ständigt är för få för att kunna se alla barn.

Jag kan bara tala utifrån mina egna erfarenheter men vi försöker alltid tillgodose alla barns behov och ge dem goda förutsättningar för att utvecklas fast vi skulle behöva vara fler inom förskolan. Jag tror även den känslan finns inom vården, att aldrig räcka till, det saknas personal men vi gör så gott vi kan.

Vad skönt att höra att du Gunilla välkomnar oss till vården där ni aldrig ifrågasätter. Det är dock inte alltid min upplevelse av vården. Men för dig, precis som för mig, skiljer sig nog förhållningssättet beroende på vem vi möter inom vården precis som inom förskolan eller andra yrken.

Till dig förskollärare som känner dig utnyttjad, känslan skulle nog försvinna om vi var fler. Men, föräldrar har sina timmar utifrån sin arbetstid, till exempel 40 timmar i veckan. Barnen får bara vara på förskolan under de timmarna föräldrar arbetar, studerar, och så vidare. Vad föräldrar gör på denna tid är ingen idé att fundera över för då blir man aldrig tillfreds med sitt yrke. Vi arbetar ändå våra timmar och ska ge alla barn trygghet och möjlighet att utvecklas oavsett vad föräldrarna gör. Vi får helt enkelt tro att alla gör sitt bästa för sitt barn.

S

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare