Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det var en gång ...

Anno 2007 invigdes en vandringsstig längs Svartån emellan Billsta koloniområde förbi Åby gård till Skultunavägen. Den benämndes strövstig, och var verkligen jungfrulig att vandra på den gamla goda tiden. Den ingick i ett vidare projekt, att med en vandringsstig sammanbinda Västerås med Skultuna, vilket aldrig har slutförts. I stället har Västerås stad sett till att strövstigen har chanserat till en farväg för unga mopedister, som samlas vid ett viloställe, där de naturälskande eldar och dricker, slänger flaskor och burkar, kalsonger och strumpor i terrängen eller i Svartån.

För det kan väl inte vara vuxna människor som bär sig så åt, eller? Det är i varje fall total brist på uppfostran hos vederbörande. Något svar från Västerås Stad, vad man har tänkt för framtiden med den forna strövstigen, går ej att få, så det beskrivna får väl som så mycket annat gå under epitetet okontrollerad utveckling.

Dag Engvall

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare