Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det var en gång en strövstig

Vandringsstigen förbi Rönnby och Åby gård längs Svartån har ju kommunen helt upplåtit till mopedburen ungdom, som tagit hand om de viloställen som finns längs leden. När kommunen nu låter dessa ungdomar att fritt färdas fram där, bör kommunen också vara ansvarig för att städa upp efter dessa element.

De som vistas där, verkar vara omogna 14-åringar som skall visa sig tuffa för varandra, genom att tordas lämna kvar all bråte man har haft med sig. Det ligger pizzakartonger, matkartonger, burkar, flaskor, servetter, pappersskräp och plastpåsar slängda och omkringblåsta ända ut i vattnet. Dessutom eldar man. Så enbarmligt omoget. Det här är ynglingar, som inte verkar ha fått någon uppfostran alls. De är vana att ha en morsa, som ställer upp i alla väder, och plockar upp efter dem. De är inte mogna att ha moped.

Det finns vildsvin i vår fauna som “bär sig åt” på olämpligt sätt emot oss i naturen, tycker vi. Men de vet inte annat, vilket man väl tycker att den mänskliga motsvarigheten borde göra. Men icke.

Trots att alla kartonger och burkar är åtskilligt lättare att bära med sig när de är tomma, är det som det är tomt i huvudet också.

Är ni nöjda, när ni har fördärvat den fagra omgivning ni haft under kvällen? Har ni inga ögon för det vackra och skira i naturen. Varför skall allt förfulas, förstöras och skändas? Man undrar hur det ser ut hemma hos er. Men ni har väl en mamma som plockar och sliter efter er.

Dag Engvall

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare