Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Direktörerna skyldiga till äldrevårdens förfall

När jag kollar mina insändare förvånas jag över hur envist enhetschefen fortsätter med sina elakheter trots att jag bevisat att hon gör fel och att höga chefer är okunniga i äldrevård. Normalt borde hon bevisa motsatsen, men det gör hon inte.  Detta tyder på att det finns några krafter i samhället som driver henne. Politikerna bör det inte vara eftersom de är hårt granskade. Däremot är inte cheferna i stadshuset ordentligt granskade. Det finns dock insändare som tyder på att det finns mycket ”ruttet” där. Det är svårt att komma åt dem men man måste börja med stadsdirektören och hoppas att hon inte är ”tandlös” utan kan ta tag i detta.

När jag klagade på hur de försökte kränka min fru så hänvisade cheferna till ett avtal mellan hemtjänst och äldrenämnden. Jag begär ut detta avtal och får ett kontrakt mellan Västerås stad och Västerås kommunala hemtjänst. Där står ingenting om att vården ska kränka vårdtagarna utan tvärtom ska de respektera dem. Det står heller ingenting om att hemtjänst ska diktera allt utan ska ha dialog med vårdtagarna.

Utdrag ur §16: ”Den enskildes självbestämmande, inflytande och delaktighet ska vara utgångspunkt i utförande och utformning av insatserna Den enskildes behov och önskemål ska respekteras.”

Detta informerar inte enhetschefen om utan hon har ljugit och kränkt vårdtagarna i flera år. Det är nog någon direktör som är medskyldig så det blir stadsdirektören Helene Öhrling som får ta ansvar för dessa lögner som skadar vårdare och vårdtagare.

EL

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare