Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Diskriminering av vita medelålders män

I VLT 6 maj publicerades ett citat på familjesidan av vänsterfeministen Zara Larsson där hon saluförde att orsaken till bristande jämlikhet i samhället stavas ”vita mäns överrepresentation”.

Zara Larsson är en av många yngre vänsterkvinnor som har stora problem med att det är män och speciellt då gärna ”medelålders vita män” som byggt dagens framgångsrika västerländska samhälle. Man frågar sig onekligen vari problem ligger i att de är vita och medelålders?  Det torde knappast ha funnits värst många om ens några svarta män i Sverige och Västeuropa som kunde ha byggt dagens samhälle. Att dessa män dessutom är medelålders faller sig rätt naturligt. Att uppmuntra feministisk vänsterextremism som vill skylla allt som är fel i samhället på just ”vita medelålders män” är inget annat än diskriminering. Att VLT tillåter detta uttryckssätt är minst sagt alarmerande.

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström har tidigare nekat att publicera insändare från undertecknad som innehåller uttryck såsom ”PK-media", "SD-fobi" och "beröringsskräck” med argumentet att detta är beskrivningar som sprider främlingsfientlighet och ”Avpixlat-retorik”. Tydligen är det dock helt i sin ordning att publicera feministisk vänsterretorik som diskriminerar ”vita män” som byggt Sverige trots att Daniel Nordström  själv torde räknas till den gruppen.

Tyvärr är Zara Larsson inte ensam om denna retorik. Feministiska vänsteraktivister som  Alex Schulman, Lars Lindström, Linda Sneckker, Åsa Romson, Malin Wollin/Aftonbladet, Greta Thunberg, Gudrun Schyman, Soraya Post  och en hel våg av unga män och kvinnor inom media ger ”vita medelålders män” skulden för allt från torka i Sahara till segregationen i Fittja, miljöproblem och klimatet .

Som chefredaktör borde Daniel Nordström hålla sig för god för att uppmuntra till vänsterextremistisk feministpropaganda, det torde knappast gynna en tidning som kallar sig obunden liberal.

Leif Kullberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare