Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Djungelpromenad utmed Svartån

Hur kan ni låta vår fantastiska miljö utmed Svartån förfalla och växa ihop?

Jag skulle visa en bekant från Gävle vår stad och vi började med att gå promenadvägen utmed Svartån. "Men usch så det ser ut här" sa hon redan efter ett par hundra meter. "Varför håller de inte efter här? Det skulle kunna vara riktigt fint om de röjde, muddrade och monterade nya bänkar".

Sen spenderade vi 30 minuter med att ha visioner om vad som skulle kunna vara utmed stråket. Det finns potential. Fina bänkar. Små bryggor. Sittvänliga stenar intill vattnet. Konstverk. Men vad har ni gjort som lyckats förstöra den vackra miljön, Västerås Stad? Ingen budget för det, gissar jag att svaret blir. Investera, säger jag. Det kan löna sig till och med.

Vad vill ni att besökare till Västerås ska ta med sig när de åker? Slitna stränder som ser ut att helt sakna underhåll och reparationer. Ett fantastiskt parkområde utmed Svartån som håller på att växa igen fullständigt.

Förklara någon där i Stadshuset. Vad gör ni för att göra Västerås vackert och tilldragande?

Skämskudde

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare