Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Driver Tegnell med oss??

Anders Tegnell har exekverat med det ena konstiga påståendet efter det andra, ända sedan det blev bekant att man hade ett covid-19 utbrott i Kina. Kina informerade WHO om detta på nyårsaftonen 2019. Först var det ingen risk att det skulle sprida sig utanför KIna, sedan var det mycket liten risk att det skulle sprida sig till Sverige och ännu senare var det mycket liten risk att vi skulle få en allmän smittspridning i Sverige och så vidare. Det har varit peakar här och prognoser där, och inget har stämt.

När några flygbolag nyligen informerade om att man skulle kräva munskydd på alla passagerare, var Tegnell mycket tveksam. "Det finns inga kända fall där covid-19 smittats på flyg" var beskedet. Man häpnar. Man kan alltså bli smittad på bussar, pendeltåg och vanliga tåg men inte på flyg? VLT hade den 20 maj en artikel om lufthastigheten när man hostar eller nyser, det var ganska skrämmande. Men det spelar tydligen ingen roll om man sitter på ett flygplan.

När andra nordiska länder ställt sig tveksamma till att öppna gränserna mot Sverige, hävdar Tegnell att det är fel: "All erfarenhet visar att det inte är svenskar som reser till Norge som tar smittan dit, det är norrmän som tar med sig smittan hem. Det var så smittan kom in i Sverige, det var svenskar som varit på de olika ställena, som tog hem smittan!.Så det är där risken finns, inte att svenskar åker någonstans."

Smitta kan alltså bara komma in i ett land via egna medborgare. Skämtar karl'n?

Sven Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare