Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Drograttfylla allt vanligare

I torsdagens VLT (30 april) kunde vi läsa en artikel med rubriken Många rattfyllerister stoppades av polisen. Artikeln refererade till de senaste dagarnas nykterhetskontroller.

Vad som slår mig som i högsta grad oroande är att av de 16 fall som specificeras med kön, ålder och drograttfylla respektive rattfylla så är endast fyra fall "bara" rattfylla medan tolv fall är antingen ren drograttfylla eller i kombination med rattfylla. Därmed borde en bättre beskrivande rubrik kanske vara "Övervägande drograttfyllerister när polisen gör nykterhetskontroller".

Förvånande nog nämns inget om denna överrepresentation av drograttfylla i artikeln. Jag kan knappast vara den ende som reagerar över överrepresentationen av drograttfylla när polisen har utvidgade rattfyllerikontroller. Är denna utveckling det nya normala eller finns det andra orsaker till den starka överrepresentation av drograttfylla ?

Leif Kullberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare