Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du har missat vad skolan är till för

Kommentar på inlägget "Eleverna borde själva få välja sina skoltider", VLT den 23 september.

Du tycker att skolan ska vara till för dig. Du tycker att lärarnas tid ska vara för dig. En lärare som planerat en lektion ska alltså hålla den lektionen flera gånger om dagen?

Du föreslår tre pass om dagen. Läraren skall då hålla lektion för de elever som tillfälligtvis råkar vara i skolan och som kan tänka sig vara med på just den lektionen. Ja, då behövs många lärare. Kanske en på tio elever. Eller som i ditt fall en lärare per elev.

Du har helt missat vad skolan är till för. I skolan hålls lektioner. Lektioner är till för att introducera ny kunskap. Läxor är till för att befästa den kunskapen. Och läxor kan man göra när man vill, precis som du är ute efter. Bara man faktiskt gör dem.

Skolan är också en träning för arbetslivet. Där går det inte att komma och gå som man vill. Ingen arbetsgivare skulle betala för ett sådant beteende.

Jag förmodar att du också är beredd att betala skatt när du får din inkomst. Kanske du då inser att skatten kan hållas nere om eleverna går till skolan och deltar i undervisningen. Och gör sina läxor.

F.d. elev

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare