Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dyster prognos på kommunala äldreboenden

Det är svårt att erkänna ett misslyckande, det gäller de flesta av oss. Men när man i VLT 9/5 läser om smittan på kommunala äldreboenden i Västerås, blir man beklämd. Det brukar ofta hävdas att kommunal verksamhet är så mycket bättre än privat, men här talar siffrorna ett annat språk. Kommunens boenden har misslyckats, och arbetsledningen försöker sig i tidningen på bortförklaringar! Till råga på allt är inte skyddsutrustning som mask och visir obligatorisk, utan "finns tillgänglig för de som behöver den".

Personalens skyddsutrustning är inte till för att skydda personalen, utan de äldre; detta verkar varken arbetsledningen eller facket ha helt klart för sig. När 10-11 procent av personalen just nu är sjukskriven, med ett möjligt scenario på 30-40 procent, lär det finnas en hel del fall av covid-19 bland dessa. Testar man inte de som släpps in till de äldre? Prognosen för pandemin på Västerås kommunala äldreboenden ter sig allt dystrare.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare