Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Eleverna borde själva få välja när de ska gå i skolan

Eftersom vi alla elever är olika och om vi ska kunna prestera bäst under skoltid och under prov så borde elever få välja sin skoltid själv.

I dagsläget är det många elever som väljer att komma sent och gå från skolan tidigt eftersom schemats tider inte passar just dessa elever. För att minska frånvaron och öka kunskapen hos eleverna borde de få välja om de ska börja tidigt och sluta vid lunchtid eller börja sen förmiddag och gå till tidig eftermiddag eller gå från sen eftermiddag till tidig kväll.

Men om eleverna ska få välja sin egen skoltid så måste skolorna anställa fler lärare. Vilket innebär att fler måste vilja bli lärare. Och om fler ska vilja bli lärare måste man höja lönen och om man ska kunna höja lönen måste man även höja skatten vilket det svenska folket inte är så glada för.

Men jag som elev tycker att vi själva ska få välja vår egen skoltid för att få så bra resultat och kunskap som möjligt. De är ju ändå vi som ska ta över och fortsätta bygga Sverige

Trött elev

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare