Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En liten flygplats med stora möjligheter

Det är intressant att följa debatterna kring Västerås flygplats. Det intressanta är att man bara pratar om kostnader från tidigare år. Jag har jobbat med företagsutveckling i 30 år och bidragit till många företags utvecklingar. På ett företag så jobbar man hela tiden med utveckling och förbättringar för att kunna öka omsättningen. Vad har Västerås flygplats gjort åt det de senast 20 åren? Jag anser att man inte gjort någonting för att utveckla flygplatsområdet.

Området har en enorm potentialitet att bli ett nav i mellan Sverige gällande logistik. Flygplatsområdet har plats för kontor, verkstäder, restauranger, hotell, museum, butiker och många andra utvecklingsbara verksamheter. Det går att utveckla hela området som gör Västerås stark som stad i Mälarregionen. Skol, frakt, passagerar, ambulans, brand, privat och militärt flyg kommer att vara en drivande verksamhet för området.

För att utveckla Västerås flygplatsområde så måste man tänka utanför boxen. Varför inte utlysa en arkitekttävling så att kreativa förslag kommer fram på bordet som ingen har tänkt på. Västerås måste växa och flera entreprenörer måste få komma med för att driva utvecklingen.

Har du en kreativ idé om hur Hässlö kan utvecklas? Titta på en karta så ser ni att det finns mycket mark i området som kan bebyggas. Har du några bra kreativa förslag?

Det finns en framtid

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare