Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En ljusare jul upplyst av brinnande bilar?

Fredagens krönika av VLT:s Pasi Hiirikoski handlade om ett, enligt egen utsaga, tabubelagt ämne, nämligen kristendom. Ämnet är dock långt ifrån tabubelagt.

För att få perspektiv backade Pasi ända till Mose och Guds lagtavlor som innehåller de 10 budorden som även citerades i krönikan. Budord som gavs för att visa hur omöjligt det är att genom denna lag försonas med Gud. Därför blev lagtexten också ersatt med en handling av renaste kärlek, nämligen att Jesus tog lagen upp på korset och ersatte den med nåd och kärlek.

Påståendet att även Jesus predikade denna lag är dock en smula överdrivet. Han hänvisade till den emellanåt, som till exempel när kvinnan, som enligt lagen skulle stenas för otrohet, inte heller dömdes av Jesus, ”gå och synda inte härefter, var hans ”dom”,

Bibelns budskap är därför:

Lagens uppgift är att visa människans synd och samtidigt peka på lösningen.

Jesu död på korset gjorde det möjligt för Gud att genom Jesus förlåta människorna deras synd och öppnade därmed vägen till sig själv.

Stig Melin

GOD JUL

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare