Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En olaglig hantering av skattemedel?

Det är en omfattande debatt på insändar- och debattsidorna om Västerås stads olika fastighetsaffärer.

Jesper Brandberg uppger i en insändare i VLT den 26 oktober, "Kokpunktens bidrag på 15 miljoner försvaras inte", att affären angående Kokpunkten tecknades av tidigare styrande politiker. Vänligen kom ihåg att det var ett socialdemokratiskt kommunalråd som tecknade avtalet att subventionera ett ganska dåligt actionbad med 15 miljoner per år istället för att använda pengarna inom skola, vård, omsorg.

Affären gjordes dessutom utan korrekt fullmäktigebeslut och utan upphandling, vilket är mycket märkligt att konkurensverket inte tagit upp.

Vidare så behöver nog fastighetsnämnden förbättra sin kunskap i vad som är tillåtet att göra med våra pengar.

Hur kan Mimer tillåtas bygga om Navet på Björnövägen på spekulation? En ombyggnad för 300 miljoner, som senare blev cirka 500 miljoner, utan garanterad hyrestagare? Det vill säga med en risk att vi får betala hela det politiska prestigeprojektet med våra skattepengar. Det finns inget hyresavtal, vilket framgick i VLT den 21 oktober.

Det är troligen en olaglig hantering av skattemedlen med andra ord en restvärdesrisk som bör granskas av Västerås Stads revisorer.

Vidare kan man ju undra hur duktiga Mimer är på upphandling om bygget tillåts öka i kostnad med cirka 200 miljoner, borde inte byggbolaget stå för det? Nu verkar det som att de kommunala bolagen beordras av politikerna att betala kostnadsökningen, istället för att ge avkastning till vård, skola, omsorg.

Men, men, det blir snart en fin bild från invigningen.

Magnus T

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare