Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Epa-traktorer

Ni föräldrar i Tillberga och Hökåsen som har ungdomar som åker epa-traktorer borde nog upplysa era ungdomar om att de ska ha koll på trafiken i stället för att stirra ner i sina mobiler under körning. Vid flertalet tillfällen har det bildats kö bakom dessa epa-traktorer och när man väl får möjlighet att köra om ser man att de sitter och håller på med sina mobiler.

I dag (tisdag 21 april) var jag bil nummer sex bakom en sådan epa-traktor på Badelundavägen. När jag kunde köra om satt föraren (en tjej) och glodde ner i sin mobil.

En annan tanke är att ett sådant långsamtgående fordon borde kunde stanna till lite vid tillfälle och släppa förbi ”vanliga” bilister när det bildas köer, men det blir ju svårt förstås om förarna väljer att stirra ner i mobilerna i stället för att kasta en blick i backspegeln.

Dessa fordon har rätt att vistas på vägarna men de skapar irritation och kan leda till galna omkörningar. Är förarna dessutom ouppmärksamma på trafiken runt omkring kan det sluta olyckligt. Tänk till nu på alla vis, koncentrera er i trafiken.

Medtrafikant

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare