Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Er hälsa är viktig för mig

Svar till Insändare: Hur skyddar ni oss?, VLT 10 maj

Din och dina kollegors säkerhet och hälsa är viktig för mig, utan er blir det ingen förskola. Just därför är jag och mina kollegor noga med att hålla oss uppdaterade kring Folkhälsomyndighetens råd, så att vi vidtar de åtgärder som behövs för att ni ska få vara friska.

Folkhälsomyndigheten säger i dagsläget att barn som är friska kan gå till förskolan som vanligt, även om det är andra i familjen som är sjuka. Det är dock viktigt att poängtera att personen som lämnar och hämtar barnet också måste vara frisk, så att ni inte utsätts för smitta den vägen. Barn till föräldralediga har lika stor rätt att vara på förskolan som alla andra barn. Det kan man läsa mer om i skollagen, kapitel 8, 6§.

Jag har också förstått att det är många vårdnadshavare som frågar om det finns fall av coronasmitta på våra förskolor. Ni kan gärna svara dem att det finns en allmän smittspridning i samhället, vilket gör att vi räknar med att det finns både bekräftade och obekräftade fall bland de medarbetare och barn som har varit sjukanmälda den senaste tiden. Ni kan också bekräfta om det finns eller har funnits konstaterade fall på er förskola, men bara om ni kan vara helt säkra på att det inte går att koppla informationen till enskilda personer.

Anna Olofsson Carstedt, verksamhetschef Förskoleverksamheten, Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare