Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett handslag inget värt för Mimer?

Vill knyta an till tidigare insändare av Urban Eriksson om Mimer och p-platser.

Undertecknad var själv med vid start av vår bostadsrättsförening. I ombildning och slutförhandlingar med Mimer framkom förutom prislappen även ett par överenskommelser.

Mimer hade ont om förråd till sina hyresgäster. Vår förening gick med på att gratis upplåta dessa förråd mot att få behålla ett antal hyrda p-platser i 25 år.

Mimer ville också att ett antal av deras hyresgäster skulle få nyttja våra tvättstugor vilket vi lyckades förhandla bort.

Närvarande vid denna förhandling var ett antal personer från Mimer och fem personer från vår förening, inkluderat vårt förvaltningsbolag vi anlitat för att vara oss behjälpliga under hela ombildningsprocessen.

Vi är idag fem personer som mycket väl kommer ihåg denna överenskommelse som avslutades med ett handslag. För undertecknad fullt tillräckligt. Efter kontakt med Mimer är det endast en av de personer på Mimer som satt med i förhandlingarna som svarat och som ytterst märkligt, eller kanske lämpligt nog, ej kan påminna sig denna överenskommelse. Inget svar från de övriga.

Vi har nu efter tio år fått en uppsägning på våra p-platser där Mimer hänvisar till att överenskommelsen inte finns dokumenterad. Har även fått ett personligt adresserat brev från en advokatbyrå Mimer anlitat som påstår att Mimer gjort allt rätt enligt gällande avtal, regler och förordningar. Skrämskott... Mimer vill väl visa sina ”muskler”.

Är idag pensionär och som egen företagare sedan 36 år tillbaka fått lära mig vikten av att upprätthålla en god etik och hög moral i kontakt med mina kunder. Ärlighet varar alltid längst, kanske för Mimer också så ”långt” att man nu avslutar denna följetong och förlänger våra p-platser i ytterligare 15 år enligt ingången överenskommelse.

Om inte så måste Mimer som tidigare insändarskribent skrev ”skämmas”.

Frågan tidigare ställd men ännu ej fått svar. Mimer är ett stort, seriöst och kommunalt bolag. Finns det ingen uttrycklig policy vad gäller ombildningar av era fastigheter och därmed medföljande parkeringar?

Vad är det som gäller? Ser fram emot ert svar.

Göran Strandberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare