Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett hårt och brutalt uppvaknande

Svar till "Tummen upp för nya utlänningslagen", VLT den 29 juli.

Skribenten är positiv till den nya lagen. Även om uppehållstillstånden är tillfälliga utom för kvotflyktingar så får nästan alla, 99 procent, förlängt uppehållstillstånd vid ansökan om förlängning. Så småningom om omvandlas de till permanenta.

38 000 personer fick stanna här bara under 2020. Av dessa fick 30 000 stanna här på anknytning. Större delen av anhöriginvandring är konventionsbunden så invandringen kommer vara fortsatt stor. Ulf Kristersson och Ebba Busch har inte någon avsikt att frånträda de konventioner som på riktigt skulle minska invandringen. 675 000 av dem som kommit hit lever på bidrag.

Många av dem som kommit hit i vuxen ålder har inte ens en pension som de kan leva på. Man har tillåtit en massa människor att komma hit på falska premisser. Sedan har man gömt och glömt dem i ett livslångt utanförskap med bidragsberoende och i vissa fall kriminalitet. Samhället har inte hängt med i den snabba befolkningsökningen.

De allra flesta vill inte ha stor invandring, en del är fullblodsrasister och det påverkar möjligheterna till integration. Till stor del beror det också på att samhällets resurser helt enkelt inte till. Resultatet av detta är bidragsberoende, trångboddhet och segregation. Detta kommer fortsätta och problemen kommer öka även om vi skulle byta regering. Det skulle bli ett hårt och brutalt uppvaknande för SD och deras väljare med flera som vill ha minskad invandring om det blev ett regeringsskifte 2022.

Kalle Wedin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare