Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Exempel på var dags demokrati

Kommentar till Jesper Brandbergs (L) insändare i VLT den 23 juli, "Lönsamhet – Mimer måste gå med vinst".

Jag läser med tillfredsställelse beskrivningar av VLT:s läsarkrets vars inlägg aktiverar ledande företrädare för någon organisation, att gå i svaromål gentemot något kritiskt inlägg.

Den första vinsten, tycker jag, är det uppenbara, att vissa personer i ledande ställning tydligen följer och tar del av läsekretsens bryderier.

Den andra vinsten, som jag ser den, blir, att företrädare kan komma ut, och redogöra för omständigheter, som för de i ledande ställning är vardagssjälvklarheter men, som för gemene man kan vara något diffusa, mytanstrukna eller något feltolkade.

Ledande företrädare erbjuds på så sätt möjligheten, att komplettera sagan. Här läses ordet ”saga”, som exempelvis i det urgamla ordet ”domsaga”. Läs ”saga”, som ”sagda”.

Stundom kan ett överdrivet inlägg fungera, som en blåslampa på en ledargestalt, som i affekt klämmer fram riktigt värdefull information, som annars skulle kvarlämnas och mögla i det fördoldas glömska.

Heja VLT:s insändare och debattörer.

Hgm

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare