Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fartdårar på elsparkcykel

Jag åkte utefter Kungsängsgatan för någon dag sedan och var tvungen att bromsa eftersom en elsparkcykel korsade gatan på övergångsstället. Det är väl samma regler som gäller som för en cyklist? Visst ska man väl ha hjälm? Ingen av de två flickorna på cykeln hade hjälm – inte får man väl skjutsa? Ingen av de två flickorna var ens i tonåren. På ett övergångsställe ska man gå (och leda cykeln) men de åkte bara på.

I trafiken ska man ha kontroll på vad som händer. De två flickorna såg sig inte om, de bara åkte, men det är klart, hur kunde de se, de hade ju huvan uppe på jackorna, så de såg ju nästan bara rakt fram.

Jag hade önskat att jag tagit ett foto, men jag hann inte – de åkte så fort.

Nu gäller det att inte belasta sjukvården för mycket. Sparkcyklar av alla slag orsakar inte bara ett långt besök på ortopeden, det kan ju bli andra allvarligare följder som vård på IVA.

Det brister i informationen till både vuxna och skolbarn/ungdom om elsparkcyklar.

Rolf T. Kila

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare