Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel att peka ut AfS som rasistiskt parti

Artikel 5 av 7
Högerextrem reklam på VL-bussar
Visa alla artiklar

Replik på insändaren ”Rasism normaliseras på Västerås bussar.”

Att vilja lämna EU kan knappast vara ett rasistiskt uttalande.  Storbritannien är i färd med att förverkliga just detta. Norge och Schweiz valde att inte bli medlemmar i EU. Är dessa länder därmed rasistiska? Självklart inte.

Att värna det svenska och den svenska nationen är såklart inte rasistiskt, utan något som varje ansvarskännande regering borde se som en ledstjärna.

Vad anser då signaturen ”Bussförare” vara rasistiskt i Alternativ för Sveriges politik? Något svar på den frågan kan inte utläsas i ”Bussförares” inlägg.

Att vilja införa ett asylstopp, som partiet vill, på grund av den stora invandringen och de stora problem detta fört med sig eller att ha önskan om en aktiv återvandringspolitik, är detta att betrakta som rasistiskt?

Att skärpa straffen och utvisa invandrare som sysslar med kriminell verksamhet, är detta rasistiskt? Att återinföra tjänstemannaansvaret såsom det såg ut innan 1974 års grundlagsändring. Att införa en författningsdomstol med rätt att motsätta sig grundlagsvidriga förslag. Rasistiskt?

Återigen, vari ligger det rasistiska i AfS:s politik?

Att som sign ”Bussförare” vilja inskränka på yttrandefriheten, vilken är inskriven i Sveriges grundlag, är en mycket farlig väg att gå. I ett sunt och öppet samhälle måste alla åsikter få vädras, även de som inte tycker precis som du.

Tommy

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare