Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flickor 03 – välj teknikprogrammet

Annons

Nu sitter de som är födda 2003 och har ångest över det stora gymnasievalet som verkar vara favoritämnet hos alla man träffar.

Som tjej som ska ta studenten om cirka 70 dagar känner jag igen mig väl, jag satt ju faktiskt själv i samma sits för tre år sen och var stressad över detta val som jag då trodde skulle lägga grunden för hela mitt liv.

Som erfaren gymnasieelev skulle jag vilja nå ut till alla kära 03:or, speciellt tjejerna, och säga följande: överväg teknikprogrammet!

Teknikbranschen är dominerad av män, detsamma med teknikprogrammet.

När jag för tre år sen började på ABB Industrigymnasium var min årskull det närmaste de hade kommit en perfekt 50/50 uppdelning mellan könen, något väldigt ögonöppnande om man tänker på att det ändå var år 2016.

Vi tjejer som läser teknikprogrammet får äran att sitta längst fram och ta del av kvinnors revolution inom tekniken. Det är så givande och roligt att få gå till skolan varje dag och veta att man är omringad av andra starka kvinnor som delar ens vision och framtidsdrömmar.

Så kära 03-tjejer, även om ingen än uppmanat er att läsa teknik, även om ni fått för er att det är en "kill-sak", även om min teknikskola förknippas med pluggisar och alkomätare, överväg teknikprogrammet och gå med i kampen om att skapa en plats för kvinnor i teknikbranschen.

Tjejerna i 1601

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare