Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flygplatsen är mycket mer än den omdebatterade driften

Tack VLT:s ledarskribent för demokratilektionen, VLT den 14 mars, "Lyssna inte på de som ropar efter folkomröstning".

Med anledning av S, L och MP pressinformation om sitt politiska beslut att lägga ner Västerås flygplats, vilket enligt VLT:s ledare är ett beslut i demokratisk anda. Dessa tre partier, såvitt jag kommer ihåg hade inte majoritet vid det senaste valet, men får tydligen hjälp av V i detta fall.

VLT är en av de största mediekanalerna för innevånare i Västerås, och måste försöka hålla partipiskan stången och försöka utöva lite mer grävande journalistik. Det är bra att kommunala verksamheter granskas av media hela tiden, hur de sköts och vilken samhällsnytta de har, och i detta fall med ständiga underskott i själva driften måste hela tiden naturligtvis bevakas och granskas. Men att VLT inte informerar Västerås innevånare att flygplatsen är mycket mer än den omdebatterade driften av den tillståndskrävande landningsbanan med tillhörande frakt och passagerarhantering är ett verktyg för politiskt styrda medier.

Övriga verksamheter, ingen nämnd ingen glömd, vilka är i behov av en start- och landningsbana bidrar med inkomster till Västerås stads kassakista men tydligen inte i Västerås Flygplats AB räkenskaper, vilket inte har framkommit i debatten i media.

Dessa inkomster kommer förutom kommunala skatter och avgifter från alla anställda och arbetsgivare även från hyresintäkter från verksamheterna, där Västerås stad har fått marken med tillhörande byggnader och anläggningar av staten till ett väldigt lågt pris, och sedan hyr ut till marknadsmässiga hyror till verksamheterna.

Björn

Pensionerad flygtekniker

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare