Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flygplatsen en säkerhetsrisk?

Mycket har skrivits om flygplatsen, men ingen nämner säkerhetsaspekten.

I höstas gick ett program på tv om säkerhetshotet mot Sverige. Chefen för cyberförsvaret på försvarshögskolan hade ett avsnitt om bland annat aningslösa kommunpolitiker, som borde sätta sig in cyberförsvaret. Ryska kyrkan, som ligger cirka 300 meter från flygplatsen och nära E18 nämndes.

Förutom goda kommunikationer och nära till garnisonen i  Enköping är flygplatsen också viktig vid en militärkonflikt, enligt Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot och terrorismstudier vid Försvarshögskolan.

Kyrkan fick också tillstånd till en cirka 15 meter lång byggnad för övernattnattningsrum och duschar samt en cirka 50 meter lång byggnad för kök, matsal, klassrum med mera. Ordförande då beslutade ensam om ett snabbt jakande svar, samma person är nu ordförande för flygplatsen i Västerås.

Inga Wallin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare