Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flytta tågstationen och bygg ett rättscenter

Annons

Gunnar Björklunds inlägg på debattsidan den 27 november om flytt av tågstationen till Kopparlunden är ett väldigt intressant förslag som öppnar upp till ytterligare förändringar som behövs i Västerås. ("Bygg nya tågstationen där")

Att bygga stationen i Kopparlunden, som Gunnar föreslår, är ett mycket bra förslag eftersom hela bygget kan göras utan att tågtrafiken påverkas under byggtiden.

Bygg rättscenter på den lediga bangården som blir när stationen flyttas till Kopparlunden. Att polis, åklagare, häkte och domstol inte ligger nära varandra genererar väldiga kostnader med transporter av häktade som idag körs till Sala och Örebro. Tingsrätten ligger redan söder om järnvägen så det skulle kunna bli gångavstånd mellan tingsrätten och häktet om det byggs en kulvert. Ett studiebesökt till Örebro för att se hur de fick ihop sitt rättscenter kan vara väl investerade pengar för några kommunpolitiker att göra.

Bygg bostäder av polishuset eller riv och bygg nytt när rättscentret är klart. Säkert ett väldigt attraktivt läge för bostäder med närhet till Svartån och centrum. Nuvarande polishus är gammalt och omodernt, dessutom är det för litet med tanke på hur Västerås växer.

Hans Brattek

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare