Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "FÖLJ ORANGE PIL FÖR ATT GÅ VILSE"

Ta en ordentlig titt på bilden. Den markerar ut två olika vandringsleder på Ängsö; röd led och orange led. Vid just denna stolpe går de båda lederna parallellt, men det gäller bara några hundra meter, sen går de i olika riktningar.

Hur tänkte Länsstyrelsen när de valde markörfärger? "Hej och godmorgon! Angående vandringsledmarkörerna på Ängsö så har vi beslutat att inte använda skarpa kontrastfärger som blått och rött, eller svart och gult, eller lila och ljusblått. Det blir alldeles för tydligt. Vi har efter samråd kommit fram till att välja en orangefärg som i princip helt flyter över i den andra markörfärgen som är röd. Det kommer garanterat skapa en hel del förvirring och irrande runt i fel leder, med resultatet att stackare som bara ville gå 2 kilometer nu tvingas gå 8,5 kilometer. Det här är givetvis inte optimalt, men huvudsaken är att vi alla har samlats här idag och fattat ett beslut. Nu tar vi rast, tack för att ni kom".

Man, 45, med hjärtfel

Blev ordinerad kortare promenader av läkare. Tvingades irra runt i 2,5 timmar.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare