Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Folk stirrar sig blinda på siffror

Replik på inlägget "Fler dödsfall i Sverige jämfört med Rumänien", VLT den 24 juni.

Hej "Peter I K", vi kan båda se tragiken att människor från Rumänien måste tigga på våra gator, men problemet måste bekämpas i Rumänien. Det är oftast människohandel bakom tiggarligor som bekostar deras resor till Sverige, det är de som tyvärr kommer undan och det är där problemen måste stoppas, annars kommer vi aldrig att komma ifrån problemen.

Men nu till din kommentar angående covid-19:s dödsfall i Sverige, där du skriver att cirka 4 200 personer dött av viruset. Där har du fel, liksom många andra, när det är skillnad att dö av covid-19 än att dö med covid, båda fallen räknas med. Trots att många dör av andra underliggande orsaker så räknas den med i statistiken.

Statistik är vi bra på i Sverige, på både gott och ont som i detta fall, folk stirrar sig blinda på siffror utan att se det bakomliggande.

Rumäniens statistik bör man ta med en rejäl nypa salt eftersom de har en sjukvård och en samhällsapparat som knappt fungerar och är tillförlitlig. Bara där har du en orsak till tiggeriet i Sverige, enorm fattigdom, ett rättsväsende som genomsyras av korruption, sjukvård som inte existerar för de fattigaste med mera.

Eget ansvar och försiktighet kommer man långt med, i dessa tider skulle jag inte dela en taxi med vare sig med en Rumän eller en Stockholmare.

M H

https://www.vlt.se/artikel/insandare-fler-dodsfall-i-sverige-jamfort-med-rumanien

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare