Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fordonets ägare har alltid ansvar

En kommentar till insändaren "Användaren ska bötfällas" av Johan, VLT den 9 oktober.

Det är alltid ägaren som är ansvarig för att hantera det ägda på ett korrekt sätt. Vad gäller fordon så är det den registrerade ägaren som ska betala böter och bortforslingsavgifter. Detta innebär att om man hyr ett fordon och felparkerar så är det hyrfirman som får felparkeringsavgiften, de äger ju fordonet. Sedan har hyrfirman rätt att debitera användaren för beloppet, detta står vanligtvis i hyresavtalet.

Vad gäller elsparkcyklar så är det VOI med flera som äger dom och som ska betala avgifterna och sedan debitera användarna.

Alla uthyrare har ju ett kontokort eller liknande som säkerhet att debitera kostnaden på.

Vad gäller varor så ingår emballaget i köpet och det är alltså den som köpt en vara som också köpt och äger emballaget och som är ansvarig för att det hanteras korrekt.

Vad gäller böter för nedskräpning så är det alltså den som köpt och äger emballaget och inte säljaren av emballaget som ska ha böterna.

Torbjörn Einarsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare