Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förklara för oss vanliga dödliga tack

Vid första anblick såg visionen för nya resecentrum fantastiskt ut. Sen letade jag efter mer konkreta detaljer, utan att hitta några. Från början kallades projektet 3B, som skulle stå för Bygga bort barriärerna. Ju mer jag tittat på förslaget desto mer har jag undrat på vilka sätt barriärerna mot Mälaren byggs bort genom att placera ett gigantiskt tak över stationsområdet.

Kan inte någon projektledare för detta jätteprojekt berätta lite närmare exakt vad det är som är så bra med det nya resecentrum utifrån utformning och placering?

Reningsverket ligger i vägen. Lantmännens silo ligger i vägen. Resecentrum kommer att utgöra en gigantisk barriär och vad jag kan se inte alls ta staden närmare Mälaren?

Har man i prospekteringen av ett nytt resecentrum tittat på Kopparlunden som alternativ plats? Vad talade för det ena och det andra när man väljer samma placering som nuvarande station?

Flera debattörer har väckt frågan om upphöjd järnväg. Har detta utretts alls?

Kan inte någon ansvarig förklara för oss vanliga dödliga exakt vad som är så bra för Västerås och västeråsarna med nya resecentrum? Kommer det inte bara ligga väldigt mycket i vägen som en gigantisk barriär?

Urvästeråsare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare