Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fortfarande tyst från miljörörelsen

För en tid sedan skrev jag en insändare om att alla måste minska sina utsläpp. Men den fick inget gensvar alls.

Att miljörörelsen är helt tyst när det gäller nedrustningen av järnvägen. Att det fortfarande påstås att flygets utsläpp inte har någon betydelse. Trots att utsläppen är lika stora som från bilismen enligt naturvårdsverket. Att industrin inte har några miljöskatter. Fortfarande tyst från miljörörelsen.

Varför då kan man undra? Jo, därför att bilismen har utsetts till syndabock. Allt handlar om hur bränslepriserna ska öka.

Nu har en forskargrupp under ledning av Per Strömberg kommit fram till att miljöskatten varit verkningslös. Ja naturligtvis! Om man väljer ut en syndabock och struntar i de andra minskar naturligtvis inte utsläppen särskilt mycket.

Det pratas mycket om att titta på fakta när det gäller miljön men det gäller tydligen bara vissa fakta.

Nu kommer vare sig politiker eller miljöfolk att ändra sig. De kommer att blunda för alla utsläpp utom bilismens och fortsätta höja bränslepriser. För någon obekväm sanning vill de inte veta av.

Miljö

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare