Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förvånansvärd resurshushållning av Västerås stad

När jag hämtade posten i morse fick jag ett kuvert från Västerås stad. Brevet, innehållande ett A4-ark med text, verkade från början seriöst. Den illusionen höll i sig ända tills jag läser orden "Från och med höstterminen 2021 kommer teknikprogrammet på Wijkmanska gymnasiet att flytta till Rudbeckianska gymnasiet. Vi vill med detta brev berätta vilka fördelar som det medför" följt av ett trekvartsark med reklam och idel lovord om de bägge gymnasierna.

Varför?

Varför läggs kommunens pengar på att skicka ut dessa pappersark med reklam om teknikprogrammet till en person som har valt ABB? Varför ska kommunens reklam komma igenom "ingen reklam tack"-skylten bara för att man har klistrat på Västerås stads logga?

Om man endast ville informera om förflyttningen, visst, då hade jag kunna köpa det, men varför ska då majoriteten av brevet vara om Wijkmanskas överlägsenhet gentemot de andra gymnasierna och inte om saklig information?

Jag är besviken på att Västerås stad på detta vis använder sin ställning i samhället för sina egna syften.

Besviken på kommunen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare