Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fridlysta grodor försenar rensning

Annons

Svar på insändaren "Här går det knappt att mötas”. Vi håller med om att växterna blivit för stora och kommer att åtgärda dessa inom kort. Vad vi kan utläsa av bilden så visar den ett promenadstråk där inte cyklar ska vistas. Om stråket är avsett för gångare behöver det inte ha lika stor bredd som en cykelväg.

Även längs stråket mot Gäddeholm kommer vi att klippa växtligheten inom kort för att förbättra framkomligheten.

När det gäller groddammarna är situationen mer komplex då samtliga groddjursarter som vistas där är fridlysta. Vi måste därför genomföra arbeten med stor försiktighet. Under de senaste åren har vi genomfört mindre rensningar, men vi har precis som insändaren sett ett behov av en större åtgärd. Planen är att återställa dammarna när det är mest gynnsamt för de groddjur som vistas där. För att säkerställa att det sker på bästa möjliga sätt kommer vi att genomföra ett möte med berörda parter. Målet är att åtgärda groddammarna snarast möjligt.

Vi vill också passa på att slå ett slag för funktionen ”felanmälan” som finns i vår mobilapp ”Mitt Västerås”. Här kan du rapportera in alltifrån potthål i vägen till skymmande växtlighet. Allt som felanmäls är inte alltid Västerås stads ansvar, eftersom vissa delar kan vara enskild egendom. Vi tittar dock på varje ärende och bedömer om vi ska genomföra en åtgärd eller inte.

Lars Wiberg

Stadsträdgårdsmästare och enhetschef

Park och Natur, Västerås stad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare