Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fundering om vaccinering

Jag vet att jag kommer med ett välfärdsproblem, men funderar ändå på vaccineringsinformationen som fanns i VLT den 17 februari.

Enligt den kommer man i fas två att börja med alla över 80 år, sedan kommer man att fortsätta att kalla i femårsgrupper, det vill säga 75–79, 70–74 och så vidare, om jag förstått informationen rätt.

Min man fyller 76 i år och jag 74. Det betyder att vi blir kallade vid två olika tillfällen för spruta 1 respektive 2. Det betyder i sin tur dubblerade bilresor från ”serviceorten” Skultuna till centralorten, eftersom det inte kommer att finna någon vaccinering här. Buss ska vi ju inte åka, vi som är 70+ och att cykla är i det längsta laget, åtminstone februari/mars. Förutom bilresor tillkommer tämligen kostsam parkering vid varje tillfälle.

Jag misstänker att många har den här åldersskillnaden i sina förhållanden, par med samma födelseår är ganska ovanliga om jag kollar i min bekantskapskrets.

Så min fundering blir naturligtvis om man inte kan kalla makar eller sammanboende samtidigt, förslagsvis i prio-ordning efter den äldste?

Anita Erikson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare