Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge bara akutvård till papperslösa

Annons

Här följer några tips att ta tag i för ledningen för Regionen i Västmanland i spartider.

Allt syftar till att spara och effektivisera verksamheten till nytta för oss Västmanlänningar.

1) Sjukvård skall ej ges till papperslösa och utvisade (utom akutvård), vilket skapar mer tid och kortar vårdkön för oss som står och väntar. Stor besparing.

2) Schemalägg läkarna på samma sätt som övrig personal i stället för att de själv tillåts lägga egna scheman. Det innebär att de är mer på jobbet och kan korta köerna. Vinsten blir mindre kostnader för hyrläkare. Stor besparing.

3) Det skall vara förbjudet att parallellt med anställningen ha egen liknande verksamhet (mottagning) privat. Liknande anställningsavtal tillämpas i de flesta andra yrken men inte inom sjukvården.

4) Informera alla som bokar besök att avbokning på grund förhinder skall göras senast på morgonen besöksdagen kl 8. Sker inte detta utgår full betalning, som vid besök. Detta skulle medföra att en ny patient från väntelistan kan ringas in och korta kön.

Detta var några till synes enkla spar- och effektiviseringstips som med säkerhet kan göra stor nytta i det dagliga arbetet och spara många miljoner.

SS

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare