Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör det rätta

Tre utlandsresor vid tre separata tillfällen under en 6-månadersperiod, mitt under en pandemi. Västeråsarnas reaktioner är starka och rätt så enad, chefen bör avgå. Att vara chef och ledare innebär skyldigheter och ansvar men också som vi ser en priviligierad position. Att ens kunna tänka tanken, boka resorna och åka tre gånger är ett privilegium som alla inte har.

En bra ledare ska vara en person med stabilt och starkt moralisk kompass under svåra tider och bidra med en känsla av att man är i samma båt och kan ta sig igenom krisen tillsammans. Att signalera att man är onåbar och minsann ska ta sin semester trots avrådan är ett egotrippat beteende.

Dock är vi alla människor och människor gör misstag oavsett vilket uppdrag i arbetslivet man har. Men i detta fall när förtroendet är förlorat och för att behålla någon form av värdighet behöver chefen ta det rätta steget själv och ibland finns det ingen annat val än att backa.

Personalen som arbetar på golvet och som sliter och kämpar dag in och ut både inom sjukhusets väggar och inom hemtjänsten har all min respekt. Om det är något som borde lyftas så är det bättre arbetsvillkor och höjda löner för omsorgspersonal. Så de också kan ta en utlandsresa - vilket de verkligen förtjänar.

Och chefen ska ställa sig framför spegeln i (hemma i Sverige) och ställa sig frågan - vem är jag och vad står jag för?

Alice

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare