Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Greta räddar jobben

Replik på inlägget "Gretas ideala samhälle", VLT den 27 mars.

Mycket dumt ska man läsa. Som när Bengt Södersten svärtar ner den framsynta och duktiga Greta Thunberg och hävdar att Gretas idéer leder till massarbetslöshet på grund av stillastående flyg och bilfabriker som inte producerar.

Tvärtom; den framtid Greta kämpar för räddar jobben. Den klimatkrasch och avgrund vi gasar på emot är en ren katastrof för framtida jobb och välfärd. En säker undergång.

Även i Gretas framtidsvärld finns möjligheten att resa med flyg och bilar, men klimatsmart framdrivna. Dock är villkoret för att detta ska bli verklighet att vi ställer hårda krav på kapitalet att ställa om. Vi måste bestraffa dåliga och klimatskadliga idéer med mycket höga skatter i en nära framtid eller rent av verksamhetsförbud sett på några decennier fram i tiden.

Enda sättet att få kapitalet att ta ansvar är att tvinga fram en utveckling mot vad som är hållbart. Kapitalet kommer inte att ta ansvar på egen hand.

Anders Martinson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare