Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gropen kommer att återställas

Svar. I insändaren ”Undermåligt vägarbete”, VLT den 22 juni, vill Bengt Lindqvist ha svar om en grop vid infarten till Viksängs centrum.

Gropen härrör från en grävning som Mälarenergi AB har utfört. Arbetet gjordes i december 2019 men skadan kunde inte lagas permanent direkt då grävningen var klar, eftersom asfaltverket har stängt på vintrarna. Därför fylldes hålet med kallmassa i avvaktan på att grävningen kan återställas permanent, detta är ett krav Västerås stad ställer när grävarbeten avslutas under vintern på huvudcykelnät och bussgator.

Kallmassan ger enbart en tillfällig lagning, för att slippa ha gropar som ligger i grus flera månader, men det är tyvärr svårt att få en sådan lagning att hålla någon längre tid på gator med mycket trafik.

När asfaltverket öppnar för säsongen återupptas återställningsarbetena.

Stadens beläggningsentreprenör arbetar nu kontinuerligt och områdesvis med årets återställningar för att effektivisera arbetet. Denna grop är ännu ej återställd permanent, men det kommer att ske under sommar/höst.

Linnea Viklund

gatu- och parkchef, Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare