Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: H som i huvudlöst och hybris

Jag slutar aldrig att häpna över vissa beslut som tas i vårt Stadshus. Framför allt beslut kring utveckling/skapande av en ny stad. Jag orkar inte rada upp alla exempel tillbaka i tiden. Du som västeråsare känner till dem alla.

Resecentrum? På vilket sätt? På en alltför trång yta mellan stad och vatten? En gigantisk barriär när man skulle bygga bort barriärerna? Ett gigantiskt tak. Hur tänkte ni? Exakt vad var det som var så bra i det förslaget?

Självklart ska resecentrum byggas i Kopparlunden. Ge mig ett enda argument som talar emot det! Det enda jag själv kommer på är att gångvägen från Kopparlunden och in i city inte är den mest självklara.

Om resecentrum, mot allt förnuft, ändå måste byggas mellan city och Mälaren ska det naturligtvis höjas upp med en viadukt och öppna upp mot vattnet. Inte skapa ytterligare en barriär.

Huvudlöst är det!

Lägg därtill byggplanerna för Kopparlunden... Jag får lov att nypa mig själv i armen när jag ser skisserna! En mardröm! Har ni helt förlorat förståndet? Ska ni förstöra Kopparlunden också? Ni kan väl lika gärna riva Kyrkbacken och bygga en gigantisk 300 meter hög skyskrapa i form av ett H, som i hybris.

Stackars Erik Hahr. Han fick ingen ro i sin grav. Vem förstår inte att Västerås behöver en stadsarkitekt?

Skämskudde

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare