Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ha förståelse och respekt för dina medmänniskor

Under den senaste tiden har det förekommit en hel del insändare med pekpinnar riktade mot andra medmänniskor, myndigheter och politiker. Det är allt från cyklister som gör fel, gångare som går på fel sida, medmänniskor som handlar i shoppingcenter eller njuter av livet, samt politiker som inte följer insändarens råd i coronafrågan. Insändaren sänder signaler som jag uppfattar som att alla andra gör fel utom skribenten.

Till dig som gärna pekar finger mot andra, tänk på att fyra fingrar alltid pekar tillbaka på dig själv.

Ha förståelse, ödmjukhet, respekt för andra och deras val, samt fundera gärna på vad du själv kan göra för att påverka din omgivning i den positiva riktning som du önskar.

Berätta sedan gärna hur du gör/tänker göra för att underlätta för alla andra medmänniskor och/eller minska risken att du smittar någon i din omgivning med exempelvis covid-19 i stället för att peka finger.

Med önskan om en skön sommar till alla läsare.

Spielbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare