Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Håll dig frisk, annars ...

Svar till ”Sjuka med läkarintyg tvingas bli friska” (20/9). Det som förbryllar mig är att det fortfarande finns medborgare som röstar på ansvariga politiker.

Hur illa än våra medmänniskor blir behandlade, när det kommer till valdagen, så får samma politiker förnyat förtroende trots en inhuman politik som inte längre fungerar eller är bra för någon.

Jag håller fullständigt med dig. Samhället fungerar inte alls i dag som alla hoppas, tror eller behöver.

Människor tvingas hålla sig friska, pensionärer tvingas att äta mat bara var tredje dag och tvingas avboka sina tandläkarbesök på grund av att de inte har pengar.

Det är de styrande som har uppdragit åt Försäkringskassan att utföra sitt uppdrag på detta sätt.

Arbetslösheten ökar – ja, vad annat kan det bli? Den har blivit dagens form av dåtidens sjukstuga, en helt bisarr utveckling. Är det fattigstugorna som är nästa kvitto på ”en ansvarsfylld politik”?

Din uppmaning att ”sluta blunda” ställer jag mig helt bakom men än så länge lever vi i en demokrati. Politiker har valts av majoriteten av Sveriges befolkning. De är fullständigt nöjda och vill ha det just så här. Det är de och endast de som bär ansvar över Försäkringskassans och andra statliga myndigheters sätt att utföra sitt arbete. Tjänstemännen gör som de blir tillsagda. Från politisk vilja till verksamhet. Tro inte annat.

Vem som helst blir sjuk, vem som helst tvingas leva utan inkomst, människor tappar livslusten. Värdighet och medkänsla är inte längre prioriterade begrepp.

Ja, människor tar livet av sig på grund av dessa tillkortakommanden. Västmanland stoltserar nu med högst självmordsfrekvensen i landet. Inte ens den informationen signalerar till de ansvariga politikerna att nu är det hög tid att vi gör något.

Ja, våra läkare/logopeder/arbetsterapeuter är extremt kompetenta men vad hjälper det om deras expertutlåtanden möts av kalla handen/underkänns/förkastas hos såväl Försäkringskassan, förvaltningsrätten som kammarrätten. När är det vägs ände?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare