Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Håller med om att ordet missbrukas

Kommentar på inlägget "Låt bli att ­förstöra språket", VLT den 21 september.

Jag håller fullständigt med om hur ordet ”sjukt” missbrukas. Jag har till och med hört det hårresande: ”Jag mår sjukt bra”. När någon till exempel vunnit en tävling och får frågan hur det känns är svaret ofta: ”sjukt”.

I min värld är något som är sjukt inte bra. Det är samma med ordet ”typ”, som ofta sägs flera gånger i en mening. Till slut hör jag inte vad personen säger, jag väntar bara på ordet ”typ”.

Något som är etter värre är ordet ”grymt” som fått ändrad betydelse för många. Det sägs till exempel om en person som gjort något bra, är snygg eller liknande att ”han är grym”. I min värld är en ”grym” person en elak människa.

Vad händer med vårt språk? Att plötsligt säga engelska ord mitt i en mening är också vanligt och händer allt oftare. Varför, undrar jag. Är det för att visa att man kan engelska språket, eller vad handlar det om?

Vi måste vårda vårt språk.

Marita Åberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare