Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har du tänkt på att pälsen du bär har tillhört ett djur?

Annons

Pälshandeln är en global miljardindustri där djur plågas i fällor och burar för att bli accessoarer, klädesplagg eller inredningsdetaljer för människan.

Har du tänkt på att pälsen du bär en gång tillhört ett djur som fått sitt liv taget genom att plågas, svältas eller gasas till döds för att sedan bli flådd för människans fåfänga?

Vilda djur som mårdhundar, rävar och minkar hålls i minimala burar utan en chans till ett naturligt beteende eller liv. Där föds de upp för ett enda syfte, bli stora och få fin päls som sedan ska slitas av deras kroppar. Djuren dödas genom att få en elektrisk stav införd i munnen och den andra i analen. Denna process upprepas ofta tills djuret dör men många djur är fortfarande vid liv när deras hud dras av. I Sverige gasas minkar och då de även är vattenlevande djur så kan de hålla andan länge vilket gör gasningen till en lång, utdragen och plågsam död.

Prärievargar jagas och skjuts eller fångas i fällor. Bensax fällor är vanliga där de fastnar i ett ben där det vassa stålet skär in till benet. Den ligger och plågas i dagar tills jägaren kommer och skjuter eller klubbar ihjäl den, om den inte hunnit dö av smärtorna, törst eller svält. Många gånger försöker vargen i panik ta sig loss genom att gnaga av benet.

Det är dessa plågade djur som pryder dina kläder. Mord är inte mode. Tänk på det innan du handlar inför de kalla månaderna framöver.

Becca

https://pod.mittmedia.se/sites/mm/text-fakta-link.html

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare